Добрият живот предполага умението да вградим в личността и всекидневието си пълния набор от човешки качества, пориви, желания, стремежи, които имаме. Често тази задача се оказва неизпълнима, тъй като се чувстваме виновни, страхуваме си или се срамуваме от някои от качествата, които притежаваме или от желанията, които заварваме в себе си.

Много емоционални проблеми, отношенчески конфликти и трудности в развитието произтичат от усилието ни да скъсаме връзката си с тези страни на нашата личност, които ни изглеждат неудобни или неприемливи. Но когато се отказваме от тях, ние осакатяваме личността си и губим част от това, което би обогатило живота ни, би ни помогнало в трудни моменти и изпитания, би дало енергия на проектите ни и направило живота ни с хората, които обичаме, по-пъстър.

Екипът на „Аналитика” вярва, че начинът, по който гледаме на себе си и своите качества, може да претърпи развитие и за това е нужно отношение, в което да се изследваме без неудобство. Това е отношението, което предлагаме на хората, които ни се доверяват и стават наши клиенти.